12/92

Muutin yhteen avomieheni kanssa lokakuussa -92 ja jätin pillerit pois. Ehti tulla yhdet menkat ja sitten marras-joulukuun vaihteessa tärppäsi. Olin onnesta sykkyrällä, meille tulee vauva!

01/93

Jo ennen joulua tuntui epämääräisiä kipuja oikealla puolella ja tammikuun 12 pvä kivut yltyivät niin koviksi, että menin käymään työterveyshoitajalla, että saisin pari päivää vapaaksi ja pääsisin kotiin toipumaan. Onneksi tt-hoitaja oli hyvin tehtäviensä tasalla ja passitti minut terveyskeskuksen päivystykseen. No lääkäri sitten totesi, että oikealla on jokin möykky, noin "pähkinän kokoinen" ja kirjoitti lähetteen keskussairaalaan. Sairaalan päivystyksessä jouduin odottamaan kolme tuntia, ennen kuin pääsin lääkärin vastaanotolle. Tämä lääkäri ei kylläkään löytänyt mitään möykkyä mistään, ei edes ultralla. Kohtukin oli tyhjä ja hcg huiteli jo jossain yli 8000. Minua ei kuitenkaan päästetty yöksi kotiin, vaan seuraavana päivänä oli tarkoitus tehdä tähystys ja ruiskuttaa siihen "möykkyyn" jotakin, että se älyäisi irrota sieltä.

Aamulla sitten heräilin ja kävin suihkussa. Pukeutuessani tunsin hirvittävän vihlaisun oikealla ja kiiruhdin sitten takaisin huoneeseeni ja huusin ohi mennessäni hoitajille siihen koppiin, että "nyt se munanjohdin sitten vissiin puhkesi". Sainkin aikaan oikein kunnon vilskeen osastolla. Leikkaussali-aikani oli klo 13 ja tämä tapahtui klo 11. Klo 12 olinkin sitten jo leikkaussalissa taju kankaalla. Olivat sitten viiltäneet tuommoisen 25 cm pitkän viillon nk. "bikinirajaan" ja poimineet vauvamme alun pois. Vatsaontelossani oli ollut vertakin 400 ml ja siten vielä lisäksi se mitä menetin siinä leikkauksen aikana. Olin tosi kehnossa kunnossa leikkauksen jälkeen. Verenpaineet alamaissa ja hemoglobiini alle 80. Lievästi ilmaistuna nuppi oli ihan sekaisin. Viikon päivät jouduin sitten viettämään vuodeosastolla ja sanoivat että oli hengenlähtö lähellä!

Sairaalasta lähtiessäni teimme sen ihanan lääkärin (mies) kanssa treffit synnytyssaliin noin vuoden kuluttua. Treffit tosin eivät koskaan toteutuneet!

08/93

Mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Menin sitten omalle gynekologilleni, ja aloitimme peruslämmön mittaukset, jotka osoittivat, ettei kaikki ole kunnossa. Lämpö ei noussut eikä siis ovulaatioita tapahtunut.

Sain lähetteen munatorvien aukiolotutkimukseen, joka oli muuten aivan älyttömän tuskallinen!! Silloin siihen ei vielä saanut mitään kipulääkitystä. Oma gyneni kyllä antoi omistaan (siis kaivoi omasta käsilaukustaan) jotain kipulääkkeitä kaksi pilleriä ja ne oli määrä ottaa noin tuntia ennen tutkimusta, mutta kun ei niistä ollut mitään apua. Tuska oli hirveä. En voinut olla huutamatta. Minä jolla kuulemma on poikkeuksellisen korkea kipukynnys!! Silloin tutkimus tehtiin tunkemalla kohdun suusta sisään semmoinen sormenpaksuinen intrumentti, ja tietysti ensin pihdeillä kohdun suusta kiinni, niin että veri lensi.

Tuloksena oli, että väriaine kyllä kulkee molemmissa munanjohtimissa, vaikkakin hitaanlaisesti.

Mieheni sai lähetteen Sperma-analyysiin, tulos oli tosi hyvä, siittiöissä ei siis ollut vikaa. Ei ainakaan päälle päin näkyvää vikaa...

Lääkärini myös kirjoitti lähetteen TYKS:n lapsettomuuspoliklinikalle jo valmiiksi, kun totesi, että jonotusajat ovat tosi pitkät. Hän myös itse toimitti lähetteen eteenpäin.

06/94 Ensimmäinen käynti lapsettomuuspoliklinikalla. Jonotusaika oli siis 10 kk!!

07/94 Tehtiin laparoskopia, jossa tutkittiin johtimet uudelleen, tällä kertaa onneksi nukutuksessa. Väittivät kaiken olevan kunnossa!!

Sitten alkoivat Clomifen -kuurit. (Clomifen on nk. valehormoni, joka saa aivot antamaan kropalle käskyn että estrogeeniä on liian vähän ja että sitä tarvitaan lisää mikä sitten saa kropan tuottamaan lisää estrogeeniä. Estrogeeni puolestaan on hormoni, joka saa munasolut ja kohdun limakalvon kasvamaan.)

10/94 Clomifen 50 mg pd 3-7 (pd= kuukautiskierron pv)

12/94 Clomifen 50 mg pd 3-7

Muutamalla kierrolla tutkittiin vaikutusta, mutta teho ei ollut riittävä. Siispä annosta nostettiin. Ja taas tutkittiin. Silloin tällöin saatiin kypsymään munarakkula tai kaksi, mutta kohdun limakalvo oli lähes aina liian ohut.

02/95 Clomifen 100 mg pd 3-7, Pregnyl 10 000 IU, Lugesteron 2 x 2 alk pd 18 (Pregnyl on istukkahormoni eli raskaushornoni=HCG, siis se hormoni joka ylläpitää raskautta ja jota kaikki raskaustestit virtsasta mittaavat Hoidoissa sitä käytetään kypsyttämään munasolut loppuun ja sitten irrottamaan ne 36 tunnin kuluttua Pregnyl-pistoksesta. IU = International Unit eli Kansainvälinen Yksikkö = KY. Lugesteron puolestaan on progesteronia eli keltarauhashormonia, jota normaalisti erittää munasarjassa oleva vanha munarakkula, josta munasolu on lähtenyt liikkeelle. Hoidoissa Lugesteronia käytetään pitämään kohdun limakalvo riitävän paksuna ja limakalvon rakenne oikeanlaisena. Tämä kait siksi, että jos jostain syystä keltarauhanen ei tuottaisikaan riittävästi progesteronia.)

05/95 Clomifen 100 mg pd 3-7, Lugesteron 2 x 2 alk pd 18,

-> tuulimuna, hcg 3115 rvk:lla 5+5 rkv 8+2 kaavinta (Tuulimuna tarkoittaa raskautta, jossa kohdussa on vain sikiökalvot, mutta sikiö puuttuu.)

Aikaan ei saatu muuta kuin yksi tuulimunaraskaus. Siitäkään minulle ei ekassa ultrassa kerrottu totuutta. Sain vain ajan toiseen ultraan parin viikon päähän ja kaiken piti olla ok. Olin taas seitsemännessä taivaassa, meille tulee vauva!! Kävin jo ostamassa itselleni äitiyshousutkin, kun tavalliset alkoivat jo vähän kiristää. Ehdin jo suunnitella vaikka mitä, mm. nimiä lapsellemme. No toinen ultra pudottikin sitten maan pinnalle. Siellä ei muuta ollut kuin sikiökalvot! Ja sitten heti seuraavana päivänä kaavintaan. Tunne oli aivan hirvittävä. Puhumattakaan siitä, että minun oli nämä uutiset kerrottava miehelleni!

Sain sitten taas Clomifen reseptin ja niitä käytin sitten "omin päin. + yhden kerran tehtiin keinohedelmöitys (= IUI tarkoittaa sitä, että miehen nk. pesty sperma ruiskutetaan suoraan naisen kohtuun ja sitten odotellaan että luonto hoitaisi loput).

09/95 Clomifen 100 mg pd 3-7, Lugesteron 2 x 2 alk pd 18

11/95 Clomifen 100 mg pd 3-7, Lugesteron 2 x 2 alk pd 18

01/96 Clomifen 100 mg pd 3-7, Lugesteron 2 x 2 alk pd 18

03/96 Clomifen 100 mg pd 3-7, Lugesteron 2 x 2 alk pd 18

05/96 Clomifen 100 mg pd 3-7, Lugesteron 2 x 2 alk pd 18

07/96 Clomifen 100 mg pd 3-7, Lugesteron 2 x 2 alk pd 18

09/96 Clomifen 100 mg pd 3-7, Lugesteron 2 x 2 alk pd 18 + IUI

Jälleen tärppäsi, mutta nyt tiesin jo etukäteen, ettei kaikki ollut kohdallaan. Kun soitin verikokeen tuloksia, hoitaja iloisesti onnitteli minua, mutta minä palautin vuorostani hänet takaisin maan pinnalle, kun pyysin katsomaan mikä oli lukema!

-> rvk 4 hcg 37 = varhainen keskenmeno = kemiallinen raskaus (=tarkoittaa sitä, että alkio kiinnittyy kohtuun vähäksi aikaa, mutta lopettaa sitten kehityksensä jo muutamassa päivässä. Nämä ovat niitä tapauksia, joissa nk. luomusti raskaaksi tulevalla naisella kuukautiset ovat pari päivää myöhässä, eikä hän vielä edes tiedä olevansa raskaana, eikä koskaan saakaan tietää....)

12/96 Clomifen 100 mg pd 3-7, Lugesteron 2 x 2 alk pd 18

Vielä kerta Clomifenia ja sitten tulikin puolen vuoden tauko, kun olin jo ollut kaksi vuotta työttömänä, niin piti taas tehdä 6 kk töitä, että saa taas päivärahaa seuraavat kaksi vuotta. Asumme pienellä paikkakunnalla, josta ei niin vain töitä löydy. Kun sitten työrupeama läheni loppuaan lähdettiin taas kokeilemaan, vähän järeämmillä aseilla tällä kertaa.

08/97 Fertinorm HP 150 IU pd 3-9, Lugesteron 2 x 2 alk pd 18 + omat konstit (Fertinorm HP on pistoksena otettava hormonivalmiste, joka on FSH:ta = Follikkeleita Stimuloiva Hormoni, siis itse hormoni, ei enää valehormoni. FSH:lla kasvatetaan munasoluja, se on vahvempaa valmistetta kuin Clomifen. Follikkeli on munasarjassa kasvava munarakkula jonka sisällä munasolu lilluu, kunnes se on kypsä irtoamaan. Muita FSH valmistetita ovat Puregon ja Gonal F)

Kun tuloksia ei saatu aikaan siirryttiin IVF eli koeputkihedelmöityshoitoihin. IVF:ssä kypsytetään suurilla FSH annoksilla useita munasoluja samanaikaisesti. Sitten munasolut kerätään punktiossa talteen ja hedelmöitetään maljalla laittamalla munasolut nk. pestyn sperman sekaan.

I IVF

12/98 Synarela, Puregon 12 x 200 IU, Profasi 5000 IU, limak. 9,2 mm, 14 munasolua, 8 alkiota (Synarela on nenäsuihke, jolla oma hormonitoiminta pysäytetään, ettei se sitten pääse sotkemaan koko hoitoa! Profasi on vastaavaa tavaraa kuin Pregnylkin: istukkahormoni eli raskaushornoni=HCG, siis se hormoni joka ylläpitää raskautta ja jota kaikki raskaustestit virtsasta mittaavat. Hoidoissa sitä käytetään kypsyttämään munasolut loppuun ja sitten irrottamaan ne 36 tunnin kuluttua Pregnyl/Profasi-pistoksesta. Normaalikierrossa nainen erittää LH-hormonia eli Lutenisoivaa Hormonia, joka nyt siis korvataan tällä Hcg:llä. Puregon on pistoksena otettava hormonivalmiste, joka on FSH:ta.)

-> siirr. 2 kpl 2 lk:n alkiota, 4-soluisia, Lugesteron 3x2 alk. pd 18 (Alkiot siirretään yleensä 2 vrk:n viljelyn jälkeen, puhutaan 2 päivän vilejlystä.)

-> pakastettiin 4 alkiota

PAS 03/99 Evorell, limak. 7 mm eli liian ohut (PAS= pakastetun alkion siirto kohtuun. Evorell on estrogeenilaastari, joita yleensä käytetään vaihdevuosivaivojen hoitoon.)

-> sulatettiin 4 alkiota joista vain 2 selvisi hengissä

-> siirr. 2 kpl 2 lk:n alkiota 4-ja 5-soluiset, Lugesteron 3x2 alk. pd 18

II IVF

06/99 Synarela, Puregon 11 x 250 IU, Profasi 5000 IU, limak. 10,0 mm, 22 munasolua, 15 alkiota

-> siirr. 2 kpl 2 lk:n alkiota, 4- ja 5-soluiset

-> pakastettiin 10 alkiota

08/99 Todettiin rakkuloita munasarjoissa. Nyttemmin tiedän, että kyseessä on PCO ja siitäkin on haittaa lapsen hankkimisessa.

PAS 08/99 Evorell, limak. ?? , joka tapauksessa jälleen liian ohut.

-> sulatettiin 6 alkiota joista vain 2 selvisi hengissä

-> siirr. 2 kpl 2 lk:n alkiota 3-ja 4-soluiset, Lugesteron 3x2 alk. pd 18

PAS 09/99 Evorell, limak. 8 mm = edelleen liian ohut

-> sulatettiin 4 alkiota, joista vain yksi selvisi hengissä

ja siitäkin oli puolet soluista kuollut

-> siirr. 1 kpl 2 lk:n alkiota 2-soluinen, Lugesteron 3x2 alk. pd 18

III IVF

11/99 Synarela, Puregon 11 x 200 IU, Profasi 5000 IU, limak. 10 mm, 25 solua, 19 alkiota

-> siirr. 2 kpl 1 lk:n alkiota, 6- ja 7-soluiset, Lugesteron 3x2 alk. pd 18

-> pakastettiin 9 alkiota

02/00 Laparoskopia, poltettiin endo-pesäke, poistettiin oikea munanjohdin ja vasen katkaistiin,poistettiin kysta oikeasta munasarjasta, vasemmasta munasarjasta puhkottiin PCO-rakkuloita ja joka puolelta irroteltiin kiinnikkeitä.

PAS 05/00 Suprecur 3x1, Zumenon 2x1, limak. 8 mm (Suprecur on vastaava nenäsumute kuin Synarela. Zumenon puolestaan on estrogeenipilleri.)

-> sulatettiin 2 alkiota, joista toinen selvisi hengissä

-> siirr. 1 kpl 1 lk:n alkio, 4-soluinen, Lugesteron 3x2 alk. pd 18

PAS 08/00 Zumenon 3x1, limak. Parempi tällä lääkityksellä

-> sulatettiin 2 alkiota, toinen säilyi ok, toisesta oli puolet soluista kuollut

-> siirr. 2 kpl, 1 lk:n ja 2-lk:n alkiot, 2- ja 4-soluiset, Lugesteron 3x2 alk. pd 18

PAS 09/00 Söin vanhat Comit, limak. kehnonlainen, alkioille päivän verran pidempi viljely

-> sulatettiin 5 alkiota, joista 2 säilyi, toisesta oli yksi solu kuollut

-> siirr. 2 kpl, 1 lk:n ja 2 lk:n alkiot, 6- ja 7-soluiset, Crinone-geeli (Crinone oli tuolloin vielä kokeiluasteella oleva keltarauhashormoni-valmiste, joka korvasi Lugesteronin, mutta en pitänyt siitä.)

IV IVF

02/01 Progren, Gonal-F 11 x 225 IU, Profasi 10000 IU, limak. 10 mm, 21 solua, (Progren on myös jarru, kuten Synarela ja Suprecur, mutta Progren otetaan piikkinä kerta-annoksena mahanahan alle. Gonal F on pistoksena otettava hormonivalmiste, joka on FSH:ta.)

11 alkiota, alkioille päivän verran pidempi viljely

-> siirr. 2 kpl ? lk:n alkiota, 6- ja 7-soluiset, Lugesteron 3x2 alk. pd 18

Tässä välissä löysin Verkkoklinikan lapsettomuuskeskustelun. Itse asiassa löysin sen etsiessäni tietoa adoptiosta. Palstalta luin ASA:sta eli miniasperiinista eli babydisperiinistä ja vaikutuksista kohdun limakalvoon: sen tarkoitus on ohentaa verta ja siten parantaa verenkiertoa kohdun limakalvolla. Palstalla käytiin myös aktiivista keskustelua vitamiineista ja niiden vaikutuksista ja kaikkeahan on kokeiltava.....

PAS 05/01 Zumenon 3x1, Disperin 2x 50 mg, Multitabs (monivitamiini), Berex (kaikki B-vitamiinit), Erole Forte (E-vitamiini+seleeni).

Limakalvo tällä kertaa kuulemma hyvä, liekö vaikutusta ASA:lla ja vitamiineilla??

-> sulatettiin 4 alkiota, joista vain yksi oli selvinnyt hengissä

-> siirrettiin 1 alkio, luokasta ei ole tietoa. Lugesteron 4x2 alk. pd 14

Alkioita on tähän mennessä siirretty yhteensä 19 kpl, yksikään ei ole kiinnittynyt!!!!!

Mitään selvää syytä siihen miksi yksikään alkionsiirto ei ole tuottanut edes tilapäistä plussaa, ei ole löydetty. Vuoto on aina alkanut jo viikon kuluttua siirrosta niukkana, siitä sitten pikkuhiljaa niagaraksi muuttuen. Alkiotkaan eivät ole kovin hyvin kestäneet pakastamista, vaan ne ovat aina olleet enemmän tai vähemmän kärsineitä näissä PAS:eissa.

Tilanne alkaa meidän huushollissa olla pikkuhiljaa aika kriittinen. Miehelläni on keskimääräistä suurempi maatila ja perillinen puuttuu!! Mieheni on ottanut nämä hoidot todella raskaasti. Muutaman kerran on mahdollista eroakin jo vilauteltu keskusteluissa. Vielä emme kuitenkaan ole luovuttaneet, vaan niin kauan jatketaan kuin yksikin lääkäri jotain suostuu hyväksemme tekemään.

Ja nyt kun vihdoin aloimme miettimään adoptiota, selvisi, että mepä alammekin olla jo liian vanhoja!! Prosessi on käynnistettävä nyt, tai muuten emme enää ehdi kotimaisen lapsen adoptiojonoon. Pelan Infossa käytiin 5.6.01 ja nyt pitäisi sitten täytellä lomakkeita ja hankkia lääkärintodistukset ym tilpehöörit, että saadaan adoptioprosessi käyntiin. Adoptioprosessin käynnistämisestä huolimatta lapsettomuushoidot kuitenkin jatkuvat.

Kesä-heinäkuussa kokeillaan antagonistihoitoa. Siirryimme Väestöliittoon, koska kunnallinen puoli ei enää suostu tekemään mitään meidän hyväksemme. Onneksi on muitakin vaihtoehtoja, vaikkakin sitten kalliimpia..

V IVF Antagonistihoito + Primaspan 2 x 50 mg, Multitabs ja Berex.(Antagonistihoidossa ei käytetä perinteistä kaiken pysäyttävää jarrua. Primaspan on vastaava kuin asperiini.)

06/01 kp 3 alkaen Gonal-F 6x150 IU/pv + 8x300 IU/pv, kp 7 alkaen Orgalutran, limak. ??mm liian tiivis. 10 solua, 8 hedelmöittyi (Orgalutran on erilainen jarru, se ei pysäytä koko hormonitoimintaa, vaan estää ainoastaa LH-hormonin erittymisen)

-> siirr. 2 alkiota luokasta ja jakautumisesta ei ole tietoa. Lugesteron 4x2 kaps/pv

+ Profasi tuki 3x 2500 IU. Ehdin ottaa vain yhden Profasin, kun jo iski hyperi ja jouduin pariksi pv:ksi sairaalaan!

-> pakastettiin 4 alkiota, 3 kpl II lk ja 1 kpl III lk

PAS 9/01 Supecur + Progynova 3x1 tbl/pv + Primaspan 2x50 mg/pv + Multitabs + Berex + Erole-Forte + kalanmaksaöljykapseli 1/pv (Möller) + seleeni + sinkki + foolihappo + turvesauna 1 krt. Limakalvo liian ohut. Lisätään Evorel-laastarit (vaihto 2x/vko).

-> sulatettiin 4 alkiota, joista vain kaksi selvisi hengissä

-> siirrettiin 2 alkiota. Lugesteron kp 19 4x2 kaps/pv + Profasi tuki 3x1666 IU. Siirto kierron pvnä 22. Alkiolle 3 pvn viljely.

Nyt siirrettyjä alkioita on ollut jo 23 kpl, eikä vielä yhtään kiinnittymisen yritystäkään!

09/01 Saimme postia Pelalta. Meidät on sitten hyllytetty kokonaan kotimaisesta adoptiojonosta. Emme ole varmoja haluammeko ulkomaista adoptiota. Se on nyt laitettava uudelleen mietintään. Että voikin elämä kohdella meitä kaltoin!!! Mitä pahaa me olemme tehneet tämän ansaitaksemme?!?!?!

Syyskuussa 2001 pääsimme Väestöliiton luovutettujen munasolujen jonoon Jono vain on noin 1,5 -2 vuotta!!! Ei auta muu kuin odottaa.... ellei sitten löydä jostakin omaa luovuttajaa, eli siis jotakuta, joka suostuu luovuttamaan omia munasolujaan suoraan meille... sitten pääsisi jonon ohi.... mistäs sitä nyt, kun ei ole siskojakaan....

Lokakuussa 2001 soitin AVA-klinikalle, luovutusjono on noin 4 kk eli huomattavasti lyhyempi kuin Väestöliitossa.

Marraskuussa 2001 löysimme kuin löysimmekin oman luovuttajan! Enää piti vain päättää viemmekö luovuttajamme Väestöliittoon vai AVA:lle? Päädyimme AVA:an, koska silloin jonopaikkamme Väestöliitossa säilyy ja jos oma luovuttajamme ei suostu leikkiin toista kertaa, niin pääsemme sitten jossain vaiheessa Väestöliittoon hoitoon. Päädyimme AVA:an siitäkin huolimatta, että AVA:lla hoito tulisi maksamaan 17 000 - 20 000 mk kun Väestöliitossa olisi selvinnyt 11 000 mk:lla. Lopulta hoito kevensi kukkaroamme 24 000 mk ja risat!! Olemme muiden AVA:lla lahjasoluhoidossa käyneiden kanssa tulleet siihen tulokseen, että mitä enemmän munasoluja tulee, sen kalliimmaksi tulee hoito AVA:lla, kun taas VL:ssa kulut pysyvät suunnilleen arvioidussa. Kävimme klinikalla yhdessä luovuttajan kanssa. Hoito aloitettiin sitten heti seuraavasta kierrosta. Kaikki meni muuten hyvin, mutta raskautta hoidolla ei saatu aikaan.

VI Luovutusmunasolu -hoito

02/02 Luovuttajan lääkitys: Enanton, Puregon Profasi (Enanton on vastaava piikijarru kuin Procrenkin)

Oma lääkitys: Enanton, Progynova 2x2tbl/pv, Lugesteron 4x2kaps/pv + rutosti vitamiineja!

Munasoluja saatiin 21 joista 13 hedelmöittyi ja niistä 12 oli kelvollisia. 2 siirrettiin tuoreena ja loput 10 laitettiin pakkaseen. limakalvokin oli ok, paksuutta en muista, mutta viis siitä, kun raskaana en kuitenkaan ole...

Rauhaiseloa.... huhtikuussa eka adoptioneuvonta.....pakkasukot saa nyt odottaa...

05/02 Kävimme miehen kanssa VL:ssa kromosomitesteissä. Päätin, että jos kromosomeissa ei ole vikaa haluan vielä kokeilla kerran omilla soluilla ja kaikilla "herkuilla". Herkuilla tarkoitan sitä, että alkioita viljellään blastokystaksi asti, siis noin 5 vrk, jolloin alkio on valmis kiinnittymään kohtuun. Sittenpä nähdään ovatko alkiot edes elossa enää.... ja haluaisin myös kokeilla alkionkuorenavausta, jos siitä vaikka olisi apua alkioiden kiinnittymiseen.

06/02 Sovin Väestöliiton kanssa, että hoito toteutetaan syskyllä, todennäköisesti syyskuussa.

Olin myös kuullut, että Keliakia saattaa aiheuttaa lapsettomuutta. Kyselin asiasta Väestöliiton lääkäriltä ja pyysin päästä heille Keliakia-kokeeseen, mutta hän totesi vain, ettei keliakia voi olla meillä syynä ja ettei sitä kannata edes tutkia! Mistäs hän sen voi tietää, kun keliakiasta ei muutenkaan tiedetä mitä kaikkea se voi aiheuttaa. Ruinasin sitten Keliakiakokeen terveyskeskuksesta, ja kuinka ollakaan, keliakia-arvo oli koholla. Se ei vielä tarkoita sitä, että minulla olisi keliakia, mutta se on hyvin paljon mahdollista! En halua hoitoon ennen kuin tämä keliakia-juttu on tutkittu loppuun asti. Mahalaukun tähystys olisi tehtävä diagnoosin selvittämiseksi, mutta sitähän ei minulle tehdä valveilla ollessa. Lääkärini on nyt kesälomalla, joten ei auta kuin odottaa. Hoitoakin pitää ehkä siirtää, että ehdin olla muutaman kk:n ennen hoitoa gluteenittomalla ruokavaliolla. Joka tapauksessa gluteeniton ruokavalio, sillä keliakia saattaa olla täysin oireeton, voi olla että se ei näy edes ohutsuolen limakalvolta otetussa näytteessäkään, mutta silti hlöllä voi olla keliakia. Vatsavaivojahan minulla on ollut jo vuosia, eikä niihin ole löydetty mitää muutakaan syytä...

07/02 Kun aloin puhua hoidosta miehelleni, hän ilmoitti ettei enää luovuta yhtään siittiötä käytettäväksi kalliissa hoidoissa! Kun kysyin, että mitä sitten, adoptioonko? Hän vastasi, että KYLLÄ. Kun kysyin, että ulko- vai kotimainen? Hän vastasi, että NOPEIN! Joten se siitä sitten. Pakkasukot käytetään pois jossain vaiheessa, mutta sitten hoidot ovat ohi.

Itse asiassa, kun olen tässä seurannut muiden lapsettomien onnistuneita hoitoja, niin on jäänyt mieleeni kauhukuva raskaudesta. Kun ensin saa siihen perhanan tikkuun ne kaksi viivaa, niin sitten pitää kauhusta kankeana odotella kaksi viikkoa, että pääsee ultraan ja nähdään, onko sikiö/t tallella ja elossa. Jos ne ovat elossa, niin sitten odotellaan niskapussi-ultraa, taas pelonsekaisin tuntein. Jos niskaturvotusta on liikaa, lapsella voi olla Downin Syndrooma... mitä sitten jos niin kävisikin...voisinko päättää raskauden jota niin hartaasti on toivottu?? Hirvittää ajatellakaan!!!

Niinpä siirrymme nyt adoptioon.

Täytyy myöntää, että nyt minä toivon hartaasti, etteivät alkiot kiinnittyisi!

Takaisin etusivulle