Kesäpakina 2020
HomeUrpo Lehtimäen blogiKesäpakina 2020
 
28 June,2020By: Urpo Lehtimäki
Kesäpakina 2020

Hellekeli, mutta ei kesätansseja. Mikään ei ole niin kuin ennen. Varsinkin mittumaarin tienoilla olisi ollut mukava panna jalalla koreasti ja kokeilla, miten helposti tämmöisen kotipossun paita oikein kastuu. Mutta toisaalta. Kun on muutenkin niin hiki.

Viime viikkoina on tullut käveltyä kylän raitilla tavallista useammin - ehkä n. 5000 gr edestä. Kävelylenkillä tulee usein vastaan ihmisiä, joilla on päässään kuulokkeet. Joku kertoi, että on hankkinut tehokkaat ja edistykselliset vastamelukuulokkeet. Hmm. Oman tinnitukseni voimakkuus vaihtelee, mutta en nyt sentään usko, että ääni ulos korvasta tulee. Mutta voi olla, että moni kuulee nykyään ääniä pään sisältä ja ikään kuin varmuuden vuoksi hankkii sellaiset.

Vastaan on tullut myös melko huolettomia kumin käyttäjiä. Yritetään mennä kävelysauvoilla hiekkapintaista kävelytietä kumit päällä. Ei tule mitään. Ei ole pitoa eikä tukea eikä tehoa. Kumit pois piikkien päältä hiekkapinnalla. Ja sauvaa tantereeseen niin, että allit heiluu. Ei se voi olla niin vaikeaa.

Onneksi kesäksi saatiin sentään ravintolat auki. Kun pahimpaan korona-aikaan tuntui, että ruokalasku kasvaa kotiruokaa jatkuvasti tekemällä, niin nyt voi taas laskea, miten paljon kotiruokaa tekemällä voi säästää.

Uutisissa on sanottu, että polkupyörät viedään käsistä, kun pyöräilyn suosio on kasvanut. No ainahan polkupyörät on viety, kun vähänkin selkänsä kääntää eikä ole huomannut kiinnittää fillariaan johonkin tolppaan. Maalla tolppaan kiinnittely on sekin tehty vaikeaksi, kun Caruna on kerännyt kaikki tolpat pois.

Kamalan koronakurimuksen aikaan moni suomalainen teollisuuden alan yritys on joutunut ahdinkoon ja turhuuden markkinat ovat olleet tyystin seis. Konkursseiltakaan ei vältytä. Hallituksen tiedonannoista on ollut suurinta suoraa hyötyä Uhanalle ja Marimekolle. Nyt nekin tosin ovat joutuneet uuteen tilanteeseen, kun valtiovarainministeri vaihtui. Saammekohan nähdä syksyllä uusia miehille suunnattuja pukumallistoja.

Vanhan sanonnan mukaan lämmintä talvea seuraa kylmä kesä. Mutta milloin se kylmä kesä sitten alkaa? Tässä olisi ollut joutilasta aikaa, kun turisteja ei vielä ole ollut liikkeellä.

Olkaamme onnellisia me, jotka olemme välttyneet tähän saakka vakavammilta kulkutaudeilta, Kaikki on hyvin. On KESÄ!


Top of Page