Unohtuuko päätöksentekijöiltä asukkaiden etu
HomeUrpo Lehtimäen blogiUnohtuuko päätöksentekijöiltä asukkaiden etu
 
25 September,2018By: Urpo Lehtimäki
Unohtuuko päätöksentekijöiltä asukkaiden etu.2592018_125120_2.jpg

Rannikkoseutu-lehden palstoilla on käyty mielenkiintoista keskustelua, jonka ytimenä on ollut Turun Korjaustelakan toiminnan olennainen muuttaminen. Tämä tarkoittaa sitä, että telakalle haetaan lupaa purkaa enintään 250 m pituisia laivoja tietyin ehdoin.  Lupapäätös on annettu 30.8.2018.

Naantalin ympäristö- ja rakennuslautakunta käsitteli lupa-asiaa kokouksessaan 19.9.2018. Lautakunnan jäsen Kristiina Sunell (Kok) esitti lupapäätöksestä valittamista, koska lautakunnan etukäteen antamaa lausuntoa lupapäätökseen ei oltu otettu huomioon. Hänen esityksensä lupaehtojen tiukennuksesta kaatui äänin 5-3.

Poliittista itsemurhaa valtakunnankin tasolla tekevän Vihreiden jäsen, ympäristö- ja rakennuslautakunnan varapuheenjohtaja Saija Porramo perusteli Rannikkoseudun 25.9.2018 kirjoituksessaan, miksi ei kokouksessa 19.9.2018 äänestänyt valittamisen puolesta.  Yhtenä perusteluna hän esitti haluttomuuttaan lisätä kaupungin ympäristöviranomaisen ja hallinto-oikeuden ennestäänkin raskasta työtaakkaa.

On tietysti kunnioitettavaa, että Porramo huolehtii kanssaihmisten työtaakasta. Samalla hän ottaa oikeuden tyytyä olemassa olevaan ja katsomaan mitä Avin löyhähköstä laivaromuttamon ympäristöluvasta seuraa. Meriaura Oy:ssä, joka on osallistunut Turun korjaustelakan laivaromutusprosessin kehittelyyn, lienee syytä kippistelyyn.

Vihreä hiljaisuus puhtaiden lähivesien puolesta jatkui valitettavasti myös kaupunginhallituksen kokouksessa 24.9.2018, jossa Vilhelm Junnilan (Ps) esitys otto-oikeuden käyttämisestä ympäristö- ja rakennuslautakunnan päätökseen ei saanut kannatusta.  

Ihmettelen, eikö valtuutetut ja lautakunnan jäsenet lainkaan ajattele Naantalin asukkaiden ja matkailijoiden etua. Vetovoimainen ympäristö on yksi Naantalin kärkihankkeista. Laivaromuttamoa vastapäätä on uutukaisia kerrostaloja. Kuparivuoren leirintäalue, Lappalaisen uimaranta ja Nunnalahden uimaranta ovat vain kivenheiton päässä. Valkokylkiset vierasveneet satamassa ovat herkkiä veden epäpuhtauksille.

Pari viikkoa sitten uutisoitiin Naantalinaukon kalastuksen suojaksi asennettavista hyljekarkottimista.  Toivotaan, ettei laivaromuttamosta mahdollisine päästöineen tule ihmiskarkoitinta meille tärkeälle virkistysalueelle.

Liitteet:
Ympäristö- ja rakennuslautakunnan pöytäkirja  http://www.uleh.fi/pdf2/YjaRLTK.pdf
Naantalin kaupunginhallituksen pöytäkirja http://www.uleh.fi/pdf2/KH.pdf
Avi Telakan toiminnan olennainen laajentaminen http://www.uleh.fi/pdf2/avi_laivanromutuslupa.pdf (huom suuren tiedostokoon vuoksi kannattaa ladata "tallenna nimellä" -toiminnolla.


Top of Page