Vihreää
HomeUrpo Lehtimäen blogiVihreää
 
28 May,2016By: Urpo Lehtimäki
    Turun Sanomien lauantainumeron  28.5. 2016  päivän kuvan piirtäjä on näköjään inspiroitunut edellisen viikonlopun Vihreiden puoluekokouksen uutisoinnista.  Lueskelin itsekin kirjoitteluja tapahtumasta, koska tunnen edelleen syyllisyyttä v. 2007 eduskuntavaaleista. Autoin tuolloin pienen pienellä osallistumisellani Varsinais-Suomen  Vihreitä saamaan kaksi edustajaa Suomen parlamenttiin.
    Vihreiden omien kotisivujen mukaan Ville Niinistö on sitä mieltä, että: " Suomi on maa, joka on noussut menestystarinaksi kouluttamalla lapsensa, pitämällä huolta koko kansasta ja heidän terveydestään, teollistamalla elinkeinonsa sekä nostamalla osaamisensa tasoa.  Se on meidän tehtävämme myös jatkossa ". Hmm... Mitäs Ville Talvivaarasta sanoikaan. En nyt muista, mutta Vihreillähän oli vaan oikeus- ja työministerin salkut Vanhasen II:ssa hallituksessa, kun Talvivaaran nykymuotoista hautavajoamaa pantiin varsinaisesti alkuun.
   Paatokselliseen puheeseen olisi kyllä kaivannut hieman lisää historiallisia faktoja, kuten sen, että Suomi on taistellut itselleen itsenäisyytensä kaksi kertaa, tehnyt (aikanaan) menestyksellä kauppaa Venäjälle  ja oman maan taloudellisen kehityksen lisäksi edesauttanut  Ruotsin autoteollisuutta, Baltian maiden rakennusmiehiä työllistymään Suomen rakennustyömailla ja puolalaisia hitsareita saamaan työtä Pernon laivatelakalla.
   Harmaan talouden ja arktisen merenkulun erikoisosaajana kunnostautunut Heidi Hautala oli Villen kanssa hieman eri mieltä. Heidin mielestä: "EU:ta on puolustettava määrätietoisesti kansallisvaltioiden perään haikailijoilta. Samalla on kerrottava, miten unionia tulee kehittää."
   Ville Niinistö uhoaa, että jos Vihreät nousevat kevään 2017 kuntavaaleissa merkittäväksi kuntapuolueeksi, torppaa Vihreät kunnissa hallituksen esittämät leikkaukset varhaiskasvatukseen.  No, ainahan sitä voi luvata. Maaseutukunnissa ei välttämättä olla vielä unohdettu Natura-Pekkaa ja sen takana olevaa kansanliikettä, joten muillakin voi olla mahdollisuuksia. Asiaa ei auta Hautalan EU-kiihkoilu.
    Vihreät mainitsevat juhlapuheissaan usein sanan lähiruoka. Olen sitä mieltä, että suurin osa Vihreiden poliitikoista ei oikein taida tietää, mitä heidän käyttämänsä termi  "lähiruoka"  tarkoittaa. Se ei tarkoita 300m päässä kioskilla pyörivää kebab-varrasta vaan sitä, että elintarvikkeet tuottaa lähimaaseutu, jossa oikeat ihmiset tekevät oikeaa työtä ja jossa haisee välillä ihan oikealta eläimen lannalta.  Hyvä olisi ymmärtää sekin, että maaseudulla ihmisten tulee voida kulkea omalla autolla (tai traktorilla tai mönkijällä) hyvin ylläpidettyä tieverkostoa pitkin. Kaikkea ei voi hoitaa kiskoliikenteellä.
   Vihreät haluavat helpottaa äitien paluuta työhön.  Lapsiperheet tarvitsisivat varmasti nykyistä enemmän joustoja työelämään ja mahdollisuuksia elää enemmän perheen ja lapsen kuin työelämän ehdoilla. Mutta kun varhaiskasvatukseen panostamisen vähentämisen yhteydessä puhutaan eriarvoisuuden lisääntymisestä, niin väkisin nousee pintaan ajatus, että haluttaisiin kaikilla olevan asiat tasapuolisen huonosti.    
    Ville Niinistö päättää puoluekokouksen puheensa kliseeseen: "Rakennetaan tätä maata lapsillemme paremmaksi". Olen eri mieltä. Otetaan rennosti ja jätetään mukuloillekin jotain näprättävää.

Top of Page