Täsmämainonnan kohteena - digitalisoiden
HomeUrpo Lehtimäen blogiTäsmämainonnan kohteena - digitalisoiden
 
21 September,2015By: Urpo Lehtimäki
 Kansalaiset ja yhteisöt ikään säätyyn ja sukupuoleen katsomatta hehkuttavat runsaasti sosiaalisen median palvelujen puolesta.  Facebook on suosittu ja Twitter-twiittejä singahtelee reaaliajassa television  kuvaruutuun. Monet meistä käyttävät sosiaalisen median ilmaispalveluja ja ilmaisia sähköposteja varsin kritiikittä.
   Facebookin markkina-arvo lienee jossain 250 miljardin taalan paikkeilla.  Twitterin  arvo on n. 25 miljardia taalaa ja Linkedinin arvo n. 30 miljardia taalaa. Googlen arvo lienee 150 miljardin taalan paikkeilla.
Käyttämällä näitä yllä mainittuja ilmaispalveluita annamme oman tajunnanvirtamme ja sähköpostiliikenteemme sisällön mainostajien käyttöön. Uusi Windows 10 -käyttöjärjestelmä pyrkii samaan. Meistä halutaan tehdä mainostamisen profiloituja yksilöitä, joita  voidaan myydä paketteina yritysten markkinoinnin kohteiksi. Esitettyjen lukujen valossa toiminta näyttää olevan varsin tuottoisaa.
   Suomen hallitus on asettanut yhdeksi kärkihankkeeksi toimintatapojen uudistamisen päättämällä kehittää palvelujen digitalisointia 100 000 000 eurolla (sata miljoonaa).  On hieman pelottavaakin ajatella, mitä supertwiittaileva ja ulkomaisten skimmauskeskusten (=datakeskus) puolesta puhuva valtiovarainministerimme hankkeeseen sisällyttää.
    Yhdeksi digitalisoinnin hankkeeksi voisi ajatella tietoturvallista kansalaisen ilmaista sähköpostia ja turvallisempaa internet-verkkoa. Väestörekisterikeskuksen kansalaisvarmenteenkin kehittämisessä toimivuuden parantamiseksi riittää vielä haasteita. Ja jos ja kun kouluopetus siirtyy yhä enemmän tietotekniikan varaan, tulisi keksiä uusia keinoja, jotta nuorisomme välttyisi kaiken maailman saalistajilta koulupäivien aikana.
   Tosin, kun nykymenoa seuraa, voi olla että muutaman kymmenen vuoden päästä rahamme eivät enää riitä älypuhelimiin ja palveluihin.  Angry Birdsin linnutkin lentävät pois ja meidän on huvittelussa tyytyminen ihan tavalliseen tivolin possujunaan. Tiedä häntä.

Top of Page