Turku vaalivoittaja Naantalissa
HomeUrpo Lehtimäen blogiTurku vaalivoittaja Naantalissa
 
21 April,2015By: Urpo Lehtimäki
Turku vaalivoittaja NaantalissaTurun_linna.jpg

   Eduskuntavaalit ovat ohi ja arki alkaa. Keskusta voitti ja perussuomalaisista tuli eduskunnan toiseksi suurin puolue. Myös Naantalissa perussuomalaiset nousivat kakkoseksi. Puolueen kannatus kasvoi 2,9 prosenttiyksikköä ja oli 20,9%. Vaalivoittaja Keskusta kiri Naantalissa 662 äänellä, mutta jäi silti demarienkin (kannatus 16,1 %) taakse 14,2 % ääniosuudella. Kokoomus oli Naantalissa suurin puolue 29,5 % kannatuksella saaden ääniä huikeat 3279 kpl. Kokoomuksen ja perussuomalaisten yhteenlaskettu äänimäärä Naantalissa oli 5603 ääntä, joka on 50,3 % annetuista äänistä.
   Vaikka edellisen kaupunginjohtajan jäätyä eläkkeelle Turku-integraatiopuheet Naantalissa ovat hieman vaienneet ja muodollisesti monet päättäjämme vastustavat kuntaliitoksia, näyttää äänestyskäyttäytymisemme suuntautuvan Turun suuntaan hyvin voimakkaasti.
   Annoimme turkulaisille ehdokkaille yli 5500 ääntä ja äänestimme omiamme vain n. 1500 äänellä. Kokoomuslainen Juha Haapakoski näyttää kohdanneen jonkinlaisen boikotin naantalilaisten taholta saaden ääniä omiltaan vain 577 kpl.  Pitäisi kysyä, että mitä naantalilaisten asioita ajavat Orpo, Kantola, Kanerva, Saarikko ja Virolainen, jotka saivat meiltä yhteensä yli 2700 ääntä?
   Naantalilainen perussuomalaisten Vilhelm Junnila sai naantalilaisilta 843 ääntä, raisiolaisilta 410 ääntä ja Turusta 1672 ääntä. Yhteensä 4773 ääntä kerännyt Junnila olisi tarvinnut alle 300 ääntä lisää päästäkseen eduskuntaan. Läheltä piti.
   Vaalien lopputulokseen voi olla kaiken kaikkiaan tyytyväinen. Toki eduskuntaan pääsi Suomen suohon ajajia tai globalisaatiota ihanuutta avoimesti tunnustavia ehdokkaita ja toisaalta vanhoja naftaliinista kaivettuja ministeriehdokkaita, mutta kuitenkin. Täytyy muistaa, että alipalkatut edustajamme joutuvat joskus ottamaan kymmeniä tuhansia lainaa turvatakseen työpaikkansa.
    Ja onnittelut Turku. Me rakastamme Teitä!

Urpo Lehtimäki
Naantali

Top of Page