Uutiset ja urheilu
HomeUrpo Lehtimäen blogiUutiset ja urheilu
 
10 October,2014By: Urpo Lehtimäki
Uutiset ja urheilu

   Katselin perjantaina 10.10. 2014 Aleksis Kiven päivänä klo 7.00 uutiset. Uutisjuontajana esiintyi Tuulia Thynell. Meille miehille siron, tyylikkään ja huolitellun Tuulian katseleminen on mieluista.
   Pääuutisaiheena oli asuntojen hinnanlasku sivukylillä ja toisaalta uutisissa markkinoitiin Ylen sivuilta asuntokonetta. Kiinteistöjen hinnan lasku korpiseuduilla ei sinänsä ole ollut mikään uutinen. Vapaapalokunnatkin ovat jo pitkään valittaneet, että harjoituskohteita tarjotaan poltettavaksi enemmän kuin ehditään sytyttää.
   Toisena uutisaiheena oli suomalaiset terroristit, jotka nyt on päätetty vangita. Suosi kotimaista.
   Kolmantena aiheena oli presidentti Niinistön kommentit terroristiasiaan. Rauhan asialla toimien Niinistö tarkisti Kanadan matkallaan kunniakomppaniaa. Samalla mainittiin, että Kanada lähettää pienen iskujoukon rökittämään Isisiä.
   Uutiset jatkuivat valottaen Kobanen taisteluita ja länsiliittouman ilmaiskuja kurditaistelijoiden tueksi. Näillä main yleensä näytetään toripommien jälkiä ja syyrialaislapsien jäänteitä basaarien ikkunankarmeissa.
   Meksikossa oli löydetty uusia joukkohautoja ja yli 40 opiskelijan kohtalo on edelleen epäselvä.
   Liberiaan oli päätetty lähettää satoja uusia sotilaita tekemään työtä ebolan leviämisen estämiseksi.
   Kim Jong Unin uutisoitiin olevan edelleen teillä tietymättömillä. Olisikohan matkalla Ruotsiin, kun Nobelin rauhanpalkinnon saaja julistetaan tänään?
   Sitten tapahtui joka-aamuinen käsittämätön täyskäännös. Tuulia jatkoi samalla äänenpainolla, että suomalaispelaajat ovat ollee vahvassa vireessä NHL:n viimeöisellä kierroksella. Kuva siirtyi NHL:n mailatalkoisiin ja hurraahuutoja esittäviin katsojiin. Jääkiekosta siirryttiin jalkapalloon, kun Suomen huuhkajat kohtaavat Kreikan ja Miksu Paatelainen kommentoi, että pitää puolustaa tarkasti ja hyökätä tehokkaasti. Lopuksi ennen säätiedotusta Tuulia kuittasi, että taitoluistelun Finlandia Trophy alkaa tänään Espoossa.
   Ymmärrän, että NHL:n, KHL:n, CHL:n ja kotimaisen liigan avulla suositun jääkiekkourheilun organisaatiot ovat vahva vaikuttaja yhteiskunnassamme, mutta sitä en ymmärrä, miksi tämä yksi ja ainoa mailapeli pitää nostaa joka aamu Ylen uutisiin. Jalkapallo saa myös turhan paljon palstatilaa ja tietysti uutisointi suomalaisesta jälkapallosta herättää tunteita – säälin tunteita.
    Voitaisiinko aamun tyylikkäät uutisankkurit vapauttaa urheilukommenteista. Säilyisi paremmin asiallinen uskottavuus.

Top of Page