Pikät kalsarit esiin
HomeUrpo Lehtimäen blogiPikät kalsarit esiin
 
16 September,2014By: Urpo Lehtimäki
Pikät kalsarit esiin

Lofoottien nurkille loppuviikolla parkkeeraava korkeapaine voi pitää jonkin aikaa Etelä-Suomen syyssateet loitolla. Pohjoinen ilmavirtaus saattaa kuitenkin tuoda kylmempää ilmaa tänne meillekin saakka.
    Viimeistään nyt meidän yli viiskymppisten miesten on kaivettava kaapin perukoilta pitkiä kalsareita saataville, koska haluamme pitää eturauhasestamme hyvää huolta.
   Parhaiten pitkät kalsarit peittyvät lötköihin farkkuihin tai leveälahkeisiin teryleeneihin vaikka niitä ei järin muodikkaaksi kukaan osaa kehua. Meitä suomalaisia äijiä voidaan jopa väittää epämuodikkaiksi.
   Meillä miehillä on silti se onni, että olemme varmoja pukeutujia. Tiedämme mitä haluamme pitää päällä ja mistä voi ostaa tai tilata vaatteita kätevästi. Ostosreissumme kestävät yleensä matkoinen enintään kolme varttia. Osaamme pitää rennosti vaikkapa metsästysvaatteita jopa silloin, kun viemme vaimojamme sunnuntaisyömään huoltoaseman buffee-pöytään. 100 % polyester ei koskaan petä.
   Kun meille miehille pitkät kalsarit ovat selkeä sesonkialusvaate syyskuusta toukokuuhun, pitävät naiset pitkiä kalsareita ympäri vuoden. Monet naiset ovat jopa niin ankaria pukeutumispäätöksissään, että laittavat pitkät kalsarit hameen tai shortsien kanssa yhtä aikaa keskellä kesää. Ja niitä kalsareita näkee naisten päällä siis hellekelillä, sateella, juhlissa, toreilla, ostoskeskuksissa, ulkoiluvaatteena etc. Varmaksi en osaa sanoa, onko pukeutumisen lähtökohtana ollut päätöksenteon vaikeus: Kalsarit vai hame – pannaan molemmat.
   Koska ammennan elämän turvallisuutta vahvoista stereotypioista, uskallan sanoa, että pidän naisellisista naisista, joilla on pitkät hiukset ja jotka pukeutuvat naisellisesti. Juhliin pitkä hame, arkeen sopiva asiallinen jakkupuku, koiran kusetusreissuille tuulipuku. Hellekelillä pellava on oiva ja naisellinen materiaali ja diskoon pikkumusta – ei silti pakko olla Marchesa.
  Voisimmeko me miehet pitää luovan pukeutumisen demonstraatiopäivän ja pukeutua kalsareihin ja shortseihin.Voisimme jonain sunnuntaina miehittää kaupunkien torit ja järjestää kalsarikulkueen. Plakaateissa voisi lukea vaikkapa: Kalsarit ovat alusvaate. Älä sorsi sukkahousuja. Naisellisuus kunniaan.
    Ehkä kulkueemme kiellettäisiin tasa-arvon nimissä. Tiedä häntä.

Top of Page