Yli 55 v.
HomeUrpo Lehtimäen blogiYli 55 v.
 
29 June,2014By: Urpo Lehtimäki
    Lopetin aamutelevision katselun noin viisi vuotta sitten. Syynä tähän oli lähinnä solidaarisuus MTV:n aamujuontajaa, Latea kohtaan. Havaitsin hänessä suorituspaineiden aiheuttamaa stressiä ja vuosikausia kestäneiden liian aikaisten aamunousujen aiheuttamaa katkoajattelua.
     Koettuani tv-katselun vähenemisen kohdallani vapauttavan ajatusenergiaa kaiken turhan murehtimisesta itselle mielihyvää aiheuttavien asioiden ajattelemiseen lopetin myös Ylen aamutelevision katselun. Suosittelen lämpimästi muillekin.
     Olin hyvilläni, kun Late sai armahduksen ja uuden juontajan pestin kevyemmässä kokoonpanossa ja myöhemmin alkavassa Studio55-ohjelmassa. En tosin katso tuotakaan ohjelmaa.
     Pidän silti Studio55 -lanseerausta erinomaisena ajatuksena. Kun ihminen täyttää 55 vuotta, tulisi hänen suunnata ajatuksensa uralla etenemisestä ja poliittisista intohimoista oman terveyden ja hyvinvoinnin vaalimiseen ja vapaa-ajan toimintojen suunnitteluun ja miksei matkailuharrastuksen lisäämiseenkin.
     Huolimatta siitä, että Suomen tasavallan hallitusta ”ponnahdus pinnalle” -kisana pitävät nuorehkot kokoomuspoliiitikot liputtavat arvonsa ja lähtökohtansa unohtaen Suur-Euroopan puolesta, pidän silti parempana, että valta siirtyy nuorille. Heidän joukossaan täytyy olla fiksujakin, ja ehkä muutama kotimaataan arvossa pitäväkin.
     Vaikka arvostan perinteitä, paheksun lievästi kuntien ja kaupunkien emerituksia, jotka ovat keksineet poliitisesta toiminnasta itselleen eläkeläisharrastuksen. Seurauksena on pysähtyneisyyden Suomi, joka köyhtyy paitsi taloudellisesti myös henkisesti.
     Pitäisin parempana järjestelmää, jossa Euroopan parlamenttiin, eduskuntaan ja valtuustoihin valituilla olisi ensinnäkin maksimissaan kolme kautta aikaa ajaa omia ja äänestäjiensä etuja ja toiseksi vaaleihin saataisiin ikäkiintiöt. Puolet valituista pitäisi olla alle 30-vuotiaita, kolme kymmenesosaa 30 – 55 -vuotiaita ja loput sitten yli 55-vuotiaita.
    Oma asenteeni on 80-luvulta ja parhaat oppini 90-luvulta. Ajattelen, että tulevaisuus täytyy antaa nuorten käsiin. Täytän lokakuussa 55v.

Top of Page