Yrittämistä
Urpo Lehtimäen blogiYrittämistä
 
22 Jan,2013 U Lehtimäki
eristeasennusta.jpgYrittämistä

Turun Sanomien Talous-liitteessä 22.1.2013 käsiteltiin sivutoimista yrittämistä aukeaman verran. Esimerkkijutuissa esiteltiin Rotisseur-kokin, sisätautilääkärin ja lakimiehen sivutoimisia yrityksiä.

Kiinnitin huomiotani turkulaisen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä palkkaansa nostavan sisätautilääkärin kommenttiin: ”Tarvitsen muita haasteita lääkärintyön lisäksi ja olen tottunut tekemään töitä 60-70 tuntia viikossa”.

Tunnen monia erinomaisia ja työhönsä, ammattinsa kehittämiseen, perheeseensä ja vapaa-aikaansa vakavasti suhtautuvia lääkäreitä. En osaa sanoa, miten yleistä lääkärin toimiminen sivutoimisena yrittäjänä on, mutta jutussa mainittu sisätautilääkäri lienee kovilla. Hänellä on oma vaativa potilastyö isossa sairaalassa, oma vastaanotto jollain lääkäriasemalla ja sitten vielä sivutoiminen siivousalan firma hoidettavana.

Lähes jokainen työikäinen voi helposti pohtia, miltä tuntuu 60-tuntinen viikko - viisi työpäivää 10-tuntisena ja lauantai vielä siihen tykö. Joillakin meistä saattaisi pyhäaamuna jäädä känkkäränkkä päälle.

En haluaisi olla sen siivoustyönjohtajan housuissa, joka kohtaa ylirasittuneen lääkäriesimiehensä klo 7.00 aamupalaverissa huoltoaseman baarissa. Tilanteesta saattaa olla laadukas johtaminen etäällä.

Olisiko myös pohdittava lääkäreiden palkan nostamista. On jotenkin epäinhimillisen väärin, että vaativan päätyön lisäksi täytyy puskea ilta- ja joskus yötöitäkin, jotta tulee toimeen.

Tsemppiä ja kestävää kasvua!

Kuva: Lietolaisen hoitoalan yrityksen lattian eristeasennusta sunnuntaina 16.10.2005 kirjoittajan perheen voimin. Kyseisen työtapahtuman jälkeen perheessä päätettiin äänin 2-1, että sunnuntaityöt lopetetaan hätätyötä lukuunottamatta.