Presidenttipeliä
HomeUrpo Lehtimäen blogiPresidenttipeliä
 
14 December,2011By: U Lehtimäki
urpo.jpgPRESIDENTTIPELIÄ

Mtv3 aloitti presidenttitentin, jossa näkyvään osaan pääsi oikeutetusti esim Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka, puolustusbudjetti, Nato-kysymys ja Venäjän suhteet.

Meille tavis-kansalaisille on kovin vaikeaa käsittää laajojen ulko- ja turvallisuuspoliittisien asiakokonaisuuksien merkityksiä ja muodostamme maailmakuvamme enemmän analogioista tai intuitiivisen päättelyn avulla.

Se osa kansasta, joka jätti kotinsa Karjalaan, lienee miettinyt mielessään kannat muutamiin suurimmista kysymyksistämme. Meille muille voisi olla hyväksi tietää esim miksi Lugaan, Helsingistä kaakkoon sijoitetaan Iskander-ohjuksia tai miksi Sallan itäpuolella olevaa Alakurtin lentotukikohtaa kunnostetaan helikopteritykmenttiä varten.

Suosittelen iltalukemiseksi Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen julkaisua: Venäjän sotilaspoliittinen kehitys ja Suomi ISBN 978-951-25-2239-2.  Julkaisu löytyy ko. numerolla myös pdf-tiedostona netistä.

Suomi tarvitsee omat uskottavat puolustusvoimat. Ajatelkaa, jos puolustuksemme olisi yhtä heikoissa (poliitikkojen)  käsissä, kuin vaikkapa yhteisvaluuttamme euro. Ai kauhia.

Top of Page