Rakennetaan toriparkki
HomeUrpo Lehtimäen blogiRakennetaan toriparkki
 
6 December,2011By: U Lehtimäki
Rakennetaan toriparkki

Geneettinen perimä ohjaa meidät miehet metsästämään ja jahtaamaan naaraita suvunjatkamismielessä ja naiset keräilemään ja huolehtimaan pesästä.

Nyky-yhteiskunnan sivistys on pyrkinyt poistamaan luolakaudelta peräisin olevia käyttäytymismalleja ja toimintaamme ohjaavat enemmän kodista opitut käyttäytymismallit, opiskelun, oman ajattelun, lakien ja asetusten, filosofian tai vaikkapa median luomat käsitykset oikeista toimintatavoista.

Näin pikkujouluaikaan miehen metsästysvietistä on pelkkää harmia. Sen sijaan joulua odotellessa naisen keräilyvietti edesauttaa valmisteluja ja keventää taakkaa. Meille miehille on onnellista, että moni vaimoistamme pitää shoppailua perusoikeutenaan ja keskikaupunkia omana rauhoittavana metsänään, pyhänä paikkanaan.

On kunnioitettavaa, että kaupungin menestyneimmät liikemiehet nousevat julkisuuteen puolustamaan toriparkin rakentamista. Itse kohtalaisen tavallisena (entisenä) pöytyäläisenä maajussina en lainkaan ymmärrä, miksi toriparkkia ei lähdetä rakentamaan saman tien. Ihan vaan senkin takia, että ei kaikki hallitse taskuperuutusta ja laiskoja kävelijöitäkin ollaan varsinkin raskaiden kauppakantamusten kanssa.

Sitä en ymmärrä olenkaan, että Turun vihreät vastustavat toriparkkia, mutta kannattavat ainutlaatuisen harjualueen pilaamista Kokemäenjoen raskaasti likaantuneella pintavedellä. Tervetuloa katsomaan miljoonaremontin kahden metrin syvyydeltä kokenutta Naantalin toria. Semmoiselle uudistukselle nostaa koira jalan.

Järki käteen ja porat laulamaan. Eikös?

Ja hvvää itsenäisyyspäivää!

Top of Page